TV 2 sikrer seg fire sesonger av Telialigaen

Fortsetter sin offensive satsning på e-sport.

TV 2 har sikret seg de neste fire sesongene av Telialigaen, Norges nasjonale e-sportturnering. I tillegg til livesendinger av hele sluttspillet og finalene to ganger i året, lanseres også «Ukens Kamp» i Counter-Strike: GO, som skal sendes på mandager, både lineært og på TV 2 Sumo.

Bak Telialigaen står selskapet Good Game AS, som kontrolleres av tidligere Discovery- og TVNorge-sjef Harald Strømme. Good Game driver også Altibox eSerien i FIFA, Telia Fortnite Fredagskos og nettstedet Gamer.no.

TV 2 og Good Game inngår med dette et omfattende samarbeid for å bygge norsk e-sport de neste årene.

- TV 2s satsning på e-sport er inspirerende for hele bransjen, og en god mulighet for å synliggjøre norske lag og profiler. Telialigaen ivaretar både bredden og eliten i Norge, og er organisert i seks divisjoner i fem forskjellige grener, forteller Erling Rostvåg, administrerende direktør i Good Game.

– TV 2 har bygget opp et sterkt internt team på e-sport, med mye bra kompetanse. Vi gleder oss til å jobbe tett sammen fremover, sier Rostvåg.

- Telialigaen er den dominerende aktøren innenfor det nasjonale e-sport miljøet i Norge, og har nådd et sportslig nivå som gjør det attraktivt for oss å satse langsiktig på dette, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2. - Forhåpentligvis kan vi bidra til å dyrke frem norske spillere og profiler som engasjerer og presterer på et internasjonalt nivå.

Rekrutteringen til Telialigaen er i sterk vekst, og det er rekorddeltagelse kommende sesong. Første sending er i kveld 27. januar kl. 19.55, og vises på TV 2 Sport 2 og gratis på TV 2 Sumo.